söndag 24 maj 2009

Valturné i Londonbuss


De senaste dagarna har jag tillbringat på Östergötlands småorter – på två halvdagar med IF Metall i en röd Londonbuss klarade vi av Vadstena, Ödeshög, Boxholm, Motala och Mjölby. Välarrangerade torgmöten och utdelning av rosor, med mycket lokalt fackföreningsfolk och sossar – en helt annan uppställning än för fem år sedan.
Londonbussen blev det 3e uppmärksammade fordonet jag har kampanjat i, efter Örebro-kandidaten Lars-Erik Sotings rosa amerikanare och den ”strajpade” miljö-Golf som föddes ur en biltvätt (se YouTubefilmen på http://www.youtube.com/watch?v=3NGxUamOfKQ ). Vill Ni hyra bussen (billigt!) ringer Ni Lasses turistservice i Vadstena 0705-329504.

Många kritiska frågor – särskilt om politikerförmåner och om EU har fått för mycket makt, men också mycket beröm för att vi tar matchen om kollektivavtal och arbetslöshet.
Vid Valdemarsviksutställningen i dag tog vi upp utställningsbesökarnas frågor i en lokalradiointervju. De spände över hela fältet – från djurskydd vid religiös slakt till vad en reformerad jordbrukspolitik kan betyda för jordbrukslänet Östergötland. Att lokala (c)-kandidaten Lena Ek nu på kort tid dels har proklamerat ”Vårdval Europa” i ett system där makten över viktiga delar av sjukvården flyttas till marknaden och Bryssel, dels har proklamerat att företagens fria rörlighet är viktigare än kollektivavtalen väckte mycket kritik. Hon har därmed missat massor av lokala röster, den saken är klar!

1 kommentar:

  1. Mr. Färm, you are precisely the kind of "wordsmithing spin doctoring pro-politician" without sufficient life experience or intellect that Sweden does NOT need in Brussels. Enough! Retire!

    SvaraRadera