fredag 9 januari 2009

En skam för Israel!

Hej! Nu drar jag igång min blogg, som mest kommer att handla om Europafrågor, men också en del annat.

Idag tror jag allas tankar går till Gaza. För oss som har varit där - jag var där i maj - är det fullkomligt obegripligt hur israelerna kan göra det de gör. I praktiken bombar man rätt in i ett överbefolkat ghetto, där nästan en miljon människor bor i Gaza City, instängda utan någonstans att ta vägen. Tesen om det "kliniska kriget" där man bara attackerar Hamas-militär har visat sig än mer falsk nu än när den lanserades av amerikanerna i Irak. FN-skyddade skolor, sjukhus, FN-personal, civilbefolkning - allt träffas. Igår framgick det t o m att de flesta israeliska offren dödats av israelerna själva, därför att man inte kan se skillnad på byggnader som hålls av Hamas och sådana som just har intagits av israeler.

Det är en skam för Israel, och särskilt för det israeliska labourpartiet att man medverkar i detta!

1 kommentar:

  1. Otroligt att världen fortsätter att tiga. (Några börjar sömnigt inse vad som händer)

    Tror Israel och större delen av världen att Israel har någon sorts immunitet mot kritik oavsett vilka övergrepp de begår och har begått pga nasisternas illgärningaar under andra världskriget.

    Vetorätt ska ej tillåtas i FN. Nej majoritetsbeslut ska gälla i alla frågor.
    Detta måste ändras annars kan inte FN spela den roll som behövs för att kunna agera vid behov, när stormakter begår missgärningar.

    Sharon satte medvetet en tändsticka till krutdurken då han medvetet vandrade upp till Oljeberget!!!

    Gunilla P

    SvaraRadera