söndag 18 januari 2009

Rätt att peta Sacrédeus

Kristdemokraterna kickade ut den högerkristne EU-motståndaren Lennart Sacrédeus från valsedeln till Europaparlamentet. Det var klokt, för Sacrédeus står så nära den amerikanska kristna extremhögern man kan komma i Sverige, och det är nog inte den profil Göran Hägglund vill ha på sitt parti.
Vi som känner Sacrédeus från hans tidigare period i Europaparlamentet förstår också kd. Sacrédeus gjorde sig då mest känd för att resa så billigt som möjligt för att kunna stoppa maximalt med pengar i egen ficka. Vi andra ägnade oss åt att slåss för att ändra det knasiga reseersättningssystemet – och lyckades! Enligt tidskriften Fokus hade Sacrédeus i fjol 4,8 milj kr i förmögenhet - uppenbarligen en man som vet att förvalta sitt pund.
Sen kan man ju undra hur klokt det är att som kd toppa listan med tre rätt okända politiker och sen ha betydligt mer kända politiker som Alf Svensson och Inger Davidsson längre ner på listan. Hur ska kd kunna förhindra att väljarna kryssar in den populäre Alf Svensson, trots att han uppenbarligen inte vill? Vi kanske får se den första anti-krysskampanjen – ”Alf: Snälla, kryssa INTE mig!”

2 kommentarer:

  1. Håller helt med dig. Ta en titt på - http://lgjohanssons.bloggsida.se för ytterligare argument.

    SvaraRadera
  2. Det var som tusan. Inte visste jag att EU-motståndaren Sacrédeus stoppade EU-pengar i egen ficka.

    SvaraRadera